BALIKESİR / AYVALIK - Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ekm

Toplumun bilim ve teknolojiye olan ilgi, sevgi ve farkındalığını artırmak, TÜBİTAK'ın öncelikli hedeflerindendir. Alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturan TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, öğrencilerin bilime ilgisini ve doğaya olan farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.

TÜBİTAK Okul Temsilcisi Hasan FIRAT’ın yürüttüğü söyleşiye, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat  Fakültesi Biyoloji Bölümünden Deniz Biyoloğu Doç. Dr. Dilek Türker katıldı.

Öğrencilerimiz "Edremit Körfezinin Saklı Hazineleri" başlıklı söyleşide, Yer ve Deniz bilimleri alanında bilgilerini arttırdılar.

Ayvalık körfezinde de bulunan ve ekosistem için çok önemli olan Kırmızı Mercanların korunması için neler yapılması gerektiği hakkında farkındalıklarını arttırdılar. Ayvalık gibi denizle iç içe yaşanan bir yerde öğrencilerimizden bu konuda daha bilinçli ve ilgili olmalarını bekliyoruz.

Söyleşi sonunda Okul Müdürümüz Vedat MAZGAL tarafından Dilek Türkler’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Ekm

4. Uluslararası Fethiye Sporfest etkinlikleri kapsamında 14 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen rowing beach sprint yarışlarında  okulumuz öğrencilerinden Perihan SOYAK, U19 Kadınlar 2 çifte ve U19 Mix 2 çifte yarışlarında birinci olarak altın madalya, Ege BULUT U19 Erkekler 2 çifte yarışında üçüncü olarak bronz madalya almışlardır.

Başarılarından dolayı hem öğrencilerimizi hem de öğrencilerimizin kürek eğitimi aldığı Ayvalık Kratos Spor Kulübü antrenörü  Ersin ŞENKAYA 'yı kutlarız.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem veli toplantısı okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okul Ödül ve Disiplin Kurulu; öğrencilere disiplin yönetmeliği ve sınıf geçme sistemi hakkında güncel bilgiler verdi. Devam devamsızlık konusunda uymaları gereken kurallar hatırlatıldı.

Ekm

İMEAK Deniz Ticaret Odası ile Aliağa'da toplantı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz denizcilik kulübü olarak, 9. sınıf öğrencilerimize kürek sporunu tanıtmak maksadıyla Ayvalık Kratos Spor Kulübünü ziyaret ettik.

Kürek eğitmeni Ersin Şenkaya, bizleri kulübünde çok güzel ağırladı ve öğrencilerimize kürek sporunu tanıttı.

Sonrasında öğrencilerimiz karada kısa bir ergo antrenmanı gerçekleştirdi. Antrenman esnasında okulumuz öğrencilerinden lisanslı kürek sporcusu Ege Bulut arkadaşlarına yardımcı oldu.

Ekm

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner BAHADIR, Şube Müdürleri Mustafa KURTULUŞ ve Ali Osman YALÇIN ile birlikte 2 Kasım 2023 tarihinde okulumuzu ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Okulumuz öğrencileri "Bir Çocuk Gelsin, Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında İzmir'de düzenlenen Teknofest 2023 'e 29 Eylül 2023 tarihinde katılım sağlamıştır.

Ekm

Okulumuza müdür olarak  görevlendirilen Vedat MAZGAL 25 Eylül 2023 tarihinde görevine başlamıştır.

Kendisine hayırlı olsun der, Güzel Sanatlar Lisesi'nde okul müdürlüğü görevine atanan eski müdürümüz Veli TUNCAY'a yeni görevinde başarılar dileriz...